Lajme

 • Subject: Diathermy

  Tema: Diatermi

  Hyrje: Hetimet e fundit që kanë të bëjnë me pajisjet mjekësore kanë sjellë vëmendje të shtuar ndaj pajisjeve mjekësore të diatermisë.Ky ITG është shkruar për t'u dhënë atyre që nuk janë të njohur me pajisjet e terapisë elektrike me frekuencë të lartë një njohuri themelore të diatermisë ...
  Lexo më shumë
 • Electrosurgical Units

  Njësitë elektrokirurgjike

  Njësia elektrokirurgjike është një pajisje kirurgjikale që përdoret për të prerë indet, për të shkatërruar indet përmes tharjes dhe për të kontrolluar gjakderdhjen (hemostazën) duke shkaktuar koagulimin e gjakut.Kjo realizohet me një gjenerator me fuqi të lartë dhe me frekuencë të lartë që prodhon një radiof...
  Lexo më shumë
 • Do vaccines work against variants?

  A funksionojnë vaksinat kundër varianteve?

  1) A funksionojnë vaksinat kundër varianteve?Përgjigja për këtë pyetje qëndron në përkufizimin e fjalës "punë".Kur zhvilluesit e vaksinave përcaktojnë kushtet e provave të tyre klinike, ata punojnë ngushtë me autoritetet rregullatore, si Administrata e Ushqimit dhe Barnave (...
  Lexo më shumë